U bent hier: Home Kwekerij de Bunder De Bunder Geschiedenis

Geschiedenis van Kwekerij de Bunder

Geert Rikken

Kwekerij Rikken (De Bunder) is een echt familiebedrijf. Al drie generaties lang is kwekerij Rikken een bloeiend en groeiend bedrijf. In 1972 werd het bedrijf van vader op zoon overgenomen door Geert Rikken. Kwekerij Rikken was een gemengd bedrijf, dat zowel groente en fruit als ook geraniums en cyclamen kweekte. Een jaar later traden Geert en Cobie in het huwelijk en samen werkten zij hard aan het bedrijf en hun gezin.
 

Kwekerij de Bunder

In de loop der jaren werd er steeds meer uitgebreid, nieuwe kassen werden geplaatst en er werd begonnen met het kweken van begonia's en poinsettia's. Na de tweede uitbreiding in 1975 werden de eerste Saint Paulia's gekweekt. Toen er in 1985 nog een gedeelte werd bijgebouwd werd er volledig overgegaan op de kweek van Saint Paulia's.

 

 


In 1995 moest het bedrijf verkocht worden aan de gemeente Nijmegen in verband met de komst van de
Waalsprong. En is het bedrijf verhuist naar de Dijkstraat in Oosterhout. In Oosterhout werd een volledig nieuw en modern bedrijf gerealiseerd. Helemaal gespecialiseerd in het kweken van Saint paulia's.  En op de 10.000 vierkante meter worden nu 40.000 Saint paulia's per week gekweekt!


Toen ook dochter Mardieke in 2008 haar plaats nam binnen het bedrijf was het familieplaatje weer compleet. Sinds 1 januari 2013 hebben Mardieke en Michel het bedrijf van hun ouders overgenomen en hopen zij samen de traditie nog vele jaren voort te zetten onder de naam Maatschap Rikken.

Category: De Bunder

Het weer

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Over ons

  • K.v.K nummer: 09204355
  • BTW nummer: NL 8184.97.002.B01
  • IBAN nummer: NL25 RABO 0139 8042 50
 
 
 
 

Volg ons Online