U bent hier: Home Saint Paulia Verzorging

Voeding


Om langer plezier te hebben van uw Saint paulia is het aan te raden elke 3 weken plantenvoeding aan het water toe te voegen. Behalve tijdens de winterse rustperiode geeft u de plant maandelijks vloeibaar plantenvoedsel.

Temperatuur


De Saintpaulia is een echte kamer­plant. De ideale om ­gevings­tem­pera­tuur voor de Saintpaulia's is tussen de 17-25 °C. Zet de plant niet op de tocht.; Bij veel hogere of lagere temperaturen houd de Saint Paulia op met groeien en bloeien

Licht


Saint Paulia's doen het ‘s zomers goed voor een venster op het oosten of noorden, maar vanwege het licht kan men ze ‘s winters beter voor een zuidvenster zetten. Saint Paulia's mogen echter nooit rechtstreeks door de zon worden beschenen. Bij te weinig licht worden de bladeren langwerpig en slap en blijft de bloei achterwege, bij te veel licht worden de bladeren geel.

Water


Saint Paulia's houden van een vochtige atmosfeer en bodem, maar deze laatste mag niet constant doorweekt zijn. Zet de pot daarom op kiezels in een schotel die zodanig met water is gevuld dat de pot het water niet raakt. Als de potgrond begint uit te drogen, geeft u ruim, handwarm water  (15-20 °C), waarbij u er op let dat de bladeren niet nat worden.

Het weer

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Over ons

  • K.v.K nummer: 09204355
  • BTW nummer: NL 8184.97.002.B01
  • IBAN nummer: NL25 RABO 0139 8042 50
 
 
 
 

Volg ons Online